Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПАРЛАМЕНТАРНОТО "НАПРЕД-НАЗАД"…

Милите ни депутати се отказаха от обсъждането и гласуването днес на промените в конституцията, въпреки че бяха записали още в началото на седмицата обсъждането и гласуването на първо четене конституционните изменения като първа точка от дневния ред.
В четвъртък след безпрецедентни срещи на министър председателя и ръководствата на парламентарните партии неочаквано мнозинството се реши да изтегли внесения вече законопроект с промени и да изготви нов. ДПС изрази желание за написване на нови промени, реформаторите направиха "исторически компромис" и се стигна до отлагане на промените в Основния закон на страната ни.
(Никой,май, не оспорва дали ДПС е в парламентарната коалиция… Мълчат и инак гневните реформатори. Пазят министерските си гнезда…)
В началото на пленарното заседание днес, петък, председателят на парламента Цецка Цачева предложи отпадане на дебатите за конституционните изменения. Мотив - "събирането на подписите за конституционно мнозинство за внасяне на нов законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България". От "БСП Лява България" възрази срещу това предложение. "Вие обявихте, че има голям компромис, триумф на победилия реформизъм. Нека да го видим този триумф". 167 народни представители гласуваха "за" отлагане на промените в Конституцията, 27 гласуваха "против", а трима се въздържаха.
Защо, всъщност, стана така? Малко преди дебатите ръководството на АБВ обяви, че шефа на групата ще гласува "за" (за да покаже, че по принцип групата е за промени в правосъдната система), но останалите ще гласуват против…
Май няма как да се съберат необходимите 180 гласа. И… сагата продължава. Защото… днес се очаква да бъде внесен новия проект на промените в Конституцията. Най- новият.

Р.S.
В деловодството на НС бе внесен новият законопроект за промените в Конституцията. Подписите си под него са поставили 180 народни представители - всички от ПГ на ГЕРБ, всички от ДПС, всички реформатори, 14 депутати от БДЦ, без Мартин Иванов, който не е в страната, трима от АБВ. От АБВ, въпреки изявлението на Георги Първанов, че само проф. Борисов ще гласува "за", са сложили подписите си още двама, за да се гони бройката 180… В последният момент, 180-ти, се е подписал депутатът от "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок Димитър Делчев, който сутринта отказа дасложи подписа си под проекта за промени в Конституцият, тъй като предлаганата съдебна реформа е недостатъчно радикална и за него представлява отстъпление от това, което обществото очаква…

Владимир Петков.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM