Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБНОВЕНА Е ЕКО ПЪТЕКАТА "БОРОВ КАМЪК"

През месец юли Дирекция на ПП "Врачански Балкан" към Изпълнителна агенция по горите извърши цялостен ремонт и обновяване на Врачанската Еко пътека "Боров камък". Поради тежките зимни условия голяма част от пътеката беше увредена и преминаването по нея беше затруднено. Освен подмяната на дървените конструкции по маршрута са изградени и нова беседка и информационни табели на български и английски език. Освен информация за маршрута посетителите ще могат да се запознаят с основните представители на флората и фауната, който обитават защитената местност.
В горещото време екопътека "Боров камък" е един от най-предпочитаните маршрути, тъй като минава по сенчестия дол на река Лева и стига до водопада Боров камък (63 м). Време за преминаването на пътеката е около 2 часа в една посока. Ремонтът се извършва в рамките на проект "Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП "Врачански Балкан", който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г.
Повече информация на за маршрута можете да видите тук:
http://vr-balkan.net/bg/-5-gr-vratsa-s-zgorigrad-v-borov-kamak-h-parshevitsa-ekopateka/

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM