Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАПОЧНА ТУРНИРА ПО ШАХ
"ТРАКИЙСКА ПРИНЦЕСА"

      
      

Кметът инж. Николай Иванов даде старт на откритото първенство на България по класически шах за жени "Тракийска принцеса", което за 10 път се провежда във Враца. За него в града пристигнаха 29 участнички от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Русия и България. Сред тях са три от най-силните български шахматистки - гросмайсторът Маргарита Войска, Адриана Николова и Елица Раева. И трите са били победителки в различни издания на турнира.
С приветствени думи към участниците се обърнаха Красимир Бочев - директор на турнира и председател на Спортния клуб по шахмат "Враца" и Николай Велчев - изпълнителен директор на Българската федерация по шахмат. "Искам да изразя нашата благорност за помощта и подкрепата на инж. Николай Иванов за развитието на шаха във Враца през последните години. И за неговото категорично разбиране за ползата от развитието на аматьорския спорт. Огромни благодарности и считам, че ще продължите в този дух" - каза Красимир Бочев. "Благодаря за подкрепата на Българската федерация по шахмат. И най-вече благодаря на участниците, защото без вас този празник във Враца нямаше да се състои. Щастлив съм, защото тази година трите шахматни турнира - завършилият вече турнир "Малкият принц", настоящият, който сега откриваме и предстоящия в началото на август мъжки турнир, създават прекрасна обстановка за лятото. Това е една уникална поредица от шахматни събития, с която ние, като домакини, се гордеем. Добре дошли и на всички желая успех!" - пожела кметът на Враца Николай Иванов.
Деветте кръга на турнира ще продължат до 26 юли, когато е финалът.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM