Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОЩЕ НАД 23 МИЛИОНА ЛЕВА ЩЕ БЪДАТ ВЛОЖЕНИ В ЕВРОПРОЕКТИ ВЪВ ВРАЦА

На 26 юни кметът на Враца и ръководителят на Управляващия орган по Оперативна програма "Региони в растеж" подписаха споразумение за делегиране на функции на оценка и избор на проекти за финансиране. Бюджетът, който е определен за община Враца, е 23 254 828 лева. "С решение на Министерски съвет Общината получава и правото да направи подбора на проектите, които отговарят на условията за допустимост на разходите. Общината ще има функциите на т.нар. "междинно звено", което ще приема, оценява и одобрява своите проекти. Това ще стане с една инвестиционна програма, която ще включва списък с основните проекти за финансиране. Проектите, които бъдат изведени в тази инвестиционна програма, ще бъдат финансирани на 100 % от тези средства" - поясни кметът инж. Николай Иванов. И допълни, че това е изключително важен инструмент за развитието на Враца през следващите години.
Според указанията на ОП "Региони в растеж", ето разпределението на бюджета по дейности и по приоритети:
- "Енергийна ефективност в административни, жилищни сгради и студентски общежития" - максимумът е 40 % от общия размер, т.е. 9 301 931 лв., от тях за многофамилни жилищни сгради около 4 650 000 лева.
- "Градска среда" - 6 976 448 лева.
- "Образователна инфраструктура" - 1 162 000 лева.
- "Социална инфраструктура" - 1 162 000 лева.
" С финансирането по "Градска среда" ще осъществим един от най-важните проекти в следващите години - за цялостната реконструкция на централната пешеходна зона на Враца" - поясни кметът на Враца.
За осъществяването на избора на проекти ще се сформира работна група, която включва представители на Общината и на институции или организации, чиито проекти са залегнали в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Сред тях са представители на училища, на детски градини, социални и културни институции, държавни висши учебни заведения, на фирми, ползващи бази в индустриалните зони на Враца и от неправителствения сектор. Оценката на проектите ще се извършва паралелно с оценката на инвестиционната програма, като огтоворността за това ще е на специално сформирано междинно звено от експерти от Общината и външни експерти. Очаква се до края на септември да започне внасянето на проекти.

Даниела Хитова
.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM