Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЦА Е ДОМАКИН НА
"ГРАН ПРИ БЪЛГАРИЯ - ЛЕДЕНИКА"

      
      
      

За първи път в България от 26 до 28 юни се провежда състезание "Гран При" по автомоделни спортове. За домакин бе избран град Враца, а самата писта е на поляна недалеч от пещерата "Леденика". Състезанието "Гран При България - Леденика" е включено в календара на Европейската федерация по автомоделни спортове. Ежегодно в Европа се провеждат по три Гран При състезания и това е едно от тях. България и град Враца бяха избрани между 15 страни-кандидати.

"Искам първо да ви поздравя с "Добре дошли!" от името на кмета на община Враца инж. Николай Иванов и от свое име. За нас е чест, че събитие от такъв висок ранг се провежда на територията на нашата община. Община Враца винаги е подкрепяла и ще подкрепя както автомоделизма, така и другите спортове. На всички участници желая успех на предстоящия финал" - каза при откриването зам.-кметът инж. Николай Йорданов. Сред гостите бяха също посланикът на Република Казахстан Тимертай Избастин и председателят на Българската федерация по автомоделни спортове Янко Здравков.

За състезанието във Врачанския Балкан пристигнаха 40 състезатели от три държави - Германия, Турция и България. Сред участниците бе Марк Крейсинг - европейски шампион по автомоделни спортове за 2013 г. и трети в Европа за 2014 г. Първият ден се проведоха свободните тренировки. Във втория бяха квалификациите, а в неделя - 28 юни е финалът. След квалификациите само първите 10 са финалисти. По време на състезанието всеки автомобил е с личен излъчвател, което позволява електронно да се отчитат всички резултати. Така се определят най-добрата обиколка и временното класиране. Софтуерът, който отчита обиколките, е идентичен с този на Формула 1, при който отпада субективния фактор при класирането. Организатори на събитието са Българската федерация по автомоделни спортове и Спортно-технически моделен клуб - Враца с помощта на Община Враца. За приноса си в организирането на състезанието Община Враца получи плакет.

Даниела Хитова

 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM