Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАВЪРШИ XVI МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ "ВРЕМЕ"

Форумът продължи 5 дни и събра близо 400 театрали в Младежки дом-Враца, който заедно с театрална група "Темп" е домакин и организатор на проявата. Български театрални групи от Бургас, София, Русе, Перник, Стара Загора, както и групи от Италия, Сърбия, Чехия, Полша, Литва, Индия, Румъния, Хърватия, Украйна, Грузия, Норвегия, Египет и Латвия представиха общо 19 спектакъла пред врачанската публика. Тази година "Време" се проведе под патронажа на вицепрезидента на България Маргарита Попова. Фестивалът бе съпътстван от 3 изложби - графика на Васил Ангелов "Фрагменти от времето - 31", фото изложба на Люба Филипова "Темп" във времето" и сценография, костюми и пространствено оформление - изложба на младия сценограф Явор Петруняшев.


Режисьорите и театрални педагози доц. Фани Хаджиниколова от НАТФИЗ-България и Михал Хехт от Чехия проведоха в два поредни дни уъркшоп представяйки театрални техники и методи за работа в своята професионална област. Доц. Хаджиниколова заедно с Джоук Елбърс - режисьор и изкуствовед от Холандия, бяха официалните наблюдатели на фестивала.
Българските и чуждестранните гости на "Време" посетиха и пещера Леденика, където гледаха и новото лазерно шоу, а театралната група от Румъния представи своя спектакъл на откритата сцена на амфитеатъра в парка до природната забележителност.
С шестнадесетото издание на "Време" бе даден старт и на Международен младежки пътуващ арт фестивал "Модерни времена", част от който е фестивал "Време.
Церемонията по закриването на фестивал "Време" се състоя в Младежки дом-Враца. Всички групи получиха диплом и статуетки за представянето си.

Слави Бонев.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM