Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Кр. Богданов:

БАВЯТ СРЕДСТВАТА
ЗА ДИАБЕТНО БОЛНИТЕ ДЕЦА

В питане до министърът на здравеопазването Петър Москов, народният представител от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО Красимир Богданов, постави въпроса за финансирането на консумативите за инсулиновите помпи за деца до 18 годишна възраст. Той попита, какво е становището на Министерството на здравеопазването и ще се спазят ли установените срокове.
Въпросът беше провокиран от сигнали на родители на диабетно болни деца, които алармираха, че се бави вземането на решение за отпускане на необходимите средства. В отговора си Министър Москов очертава ситуацията, като още в началото на годината е определена работна група, която трябва да предложи адекватно решение на този проблем. Изискано е от Националния консултант по детска ендокринология да определи броя на децата, ползващи инсулинови помпи, видовете консумативи и необходимите месечни количества с оглед насочването на допълнителен ресурс от Министерството на здравеопазването към ЦФЛД. Целта е за 2015 г. да се финансират децата, започнали вече такова лечение. За 2016г. Министерството предвижда реимбурсация на тази дейност от НЗОК.
"Проблемът възниква от отказа на Националния консултант да даде становище, което е принудило министъра на здравеопазването да възложи определянето на критерии за лечение на деца със захарен диабет чрез инсулинови помпи на водещи специалисти по ендокринология, членове на Българското дружество по ендокринология. След определянето на критериите, броя на децата и необходимите средства, Министерството ще вземе необходимите решения", коментира народният представител.
Богданов настоя за ускоряване на процедурата с оглед спазването на необходимия срок за подписване и внасяне на документите до 31 юли 2015 г.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM